Calendar delay

...It’s been a really busy time for us. To make sure that we’re able to provide the best possible experience, there is currently a delay of 3-4 weeks to start a project. We are still providing free project advice.

Ground Floor - Side Infill Extension

Design case study header

Ground Floor - Side Infill Extension

Location marker

Location

Goose Green

Planning icon

Local authority

Southwark

Estimated cost

Estimated project cost

£55,000

*Costs will vary depending on your choice of contractor and your location. Always get multiple quotes to ensure competitive pricing. This estimate does not include internal finish such as furniture and flooring.

Quotation marks

Meet Richard, the Lead Designer

Richard morgan

Architectural Design

Richard Morgan

"Our client wanted to create a bright and modern space in their house that would act as a central hub for entertaining, somewhere that would make their guests feel at home. Their ‘must have’ details were a kitchen island, exposed brickwork and plenty of natural light in the kitchen area. "

Project details

This Victorian terraced house underwent a terrific renovation, maximising space while being easy on the eye. Our client extended their house outwards, which provided space for a great open plan kitchen and dining room.

Solution

Our client said that they wanted a home that was ideal for entertaining, so we removed the wall between the kitchen and dining area and created a large, open plan space. With the central island in the middle, hosts could keep their guests company whilst cooking dinner and topping up drinks. To this room, we added large floor to ceiling glass doors and a wide skylight that brought light into the home, while keeping with the client request to adhere to a modern style.

Architectural drawings   floor and roof plans
Architectural drawings   elevations

Solution

Our client said that they wanted a home that was ideal for entertaining, so we removed the wall between the kitchen and dining area and created a large, open plan space. With the central island in the middle, hosts could keep their guests company whilst cooking dinner and topping up drinks. To this room, we added large floor to ceiling glass doors and a wide skylight that brought light into the home, while keeping with the client request to adhere to a modern style.

Looking to improve your home?

Select an option below to get a quick quote for our services

Ground

Ground

First

First

Loft

Loft

Basement

Basement

Two storey

Two Storey

Garden

Garden

We are proud to employ architects registered with the Architects Registration Board and were awarded the mark for The Mayor's Good Work Standard for fair pay & conditions, wellbeing, skills, progression, diversity and recruitment.

Phone: +44203 868 9453 | Email: advice@resi.co.uk

Resi Design Ltd. trading as 'Resi' | Company No: 10471125