Calendar delay

...It’s been a really busy time for us. To make sure that we’re able to provide the best possible experience, there is currently a delay of 3-4 weeks to start a project. We are still providing free project advice.

Whole House - Internal Alteration

Design case study header

Whole House - Internal Alteration

Location marker

Location

Hoe Street

Planning icon

Local authority

Waltham Forest

Estimated cost

Estimated project cost

£25,000

*Costs will vary depending on your choice of contractor and your location. Always get multiple quotes to ensure competitive pricing. This estimate does not include internal finish such as furniture and flooring.

Quotation marks

Meet Alessio, the Lead Designer

AB

Architectural Design

Alessio Bruni

"Our client wanted their flat to reach its maximum potential, which meant moving the kitchen and dining area further towards the rear of the house to fully take advantage of the garden view. They requested that the new kitchen be redesigned as open plan, with a modern and minimalistic style."

Project details

When this client decided that their ground floor flat did not have the ideal layout, they came to Resi for a complete redesign of the floor plan. Our architects quickly drew up a plan that resulted in a more logical flow from room to room.

Solution

In order to allow a garden view from the kitchen, the rear walls containing the bathroom, WC, and cupboard had to be knocked down. This created a spacious, open plan kitchen area with a great view of the garden, which was complemented by floor to ceiling glass doors. Not only did these doors let in a lot of light, but they were in keeping with the modern style that was preferred by the client.

Architectural drawings   elevations .jpg
Architectural drawings   ground floor plan

Solution

In order to allow a garden view from the kitchen, the rear walls containing the bathroom, WC, and cupboard had to be knocked down. This created a spacious, open plan kitchen area with a great view of the garden, which was complemented by floor to ceiling glass doors. Not only did these doors let in a lot of light, but they were in keeping with the modern style that was preferred by the client.

Looking to improve your home?

Select an option below to get a quick quote for our services

Ground

Ground

First

First

Loft

Loft

Basement

Basement

Two storey

Two Storey

Garden

Garden

We are proud to employ architects registered with the Architects Registration Board and were awarded the mark for The Mayor's Good Work Standard for fair pay & conditions, wellbeing, skills, progression, diversity and recruitment.

Phone: +44203 868 9453 | Email: advice@resi.co.uk

Resi Design Ltd. trading as 'Resi' | Company No: 10471125