Calendar delay

...It’s been a really busy time for us. To make sure that we’re able to provide the best possible experience, there is currently a delay of 3-4 weeks to start a project. We are still providing free project advice.

Ground Floor - Rear Extension

Design case study header

Ground Floor - Rear Extension

Location marker

Location

Bedford

Planning icon

Local authority

Wandsworth

Estimated cost

Estimated project cost

£65,000

*Costs will vary depending on your choice of contractor and your location. Always get multiple quotes to ensure competitive pricing. This estimate does not include internal finish such as furniture and flooring.

Quotation marks

Meet Richard, the Lead Designer

Richard morgan

Architectural Design

Richard Morgan

"My client stated that their preferred style was Scandinavian, but with a British eccentricity, so I had to bear this in mind when designing their plans. They preferred liveable minimalism, things that function. They wanted to extend 6 metres to the rear to create a larger kitchen and dining space for their family. They also expressed the need for somewhere unexposed for their washer and dryer to be stored."

Project details

The design theme of this flat was quirky and unique, a style that's not what you'd expect when you walk through the door... this needed to be continued on into the new extension in order to create a natural flow. Because of Resi's extensive knowledge and experience in home improvement, we were able to create a design that did exactly that.

Solution

I created a plan that aligned with their preferred internal style, whilst being practical and easy to understand. At the rear of the house, a spacious kitchen and dining area was designed, with a glass window box - a feature that was very in keeping with this family’s style. To allow the maximum amount of light into the property, I added two large skylights to the kitchen, and double doors that opened up onto an internal courtyard in the new third bedroom.

Architectural drawings rev a 2   elevations2
Architectural drawings rev a 2   elevations

Solution

I created a plan that aligned with their preferred internal style, whilst being practical and easy to understand. At the rear of the house, a spacious kitchen and dining area was designed, with a glass window box - a feature that was very in keeping with this family’s style. To allow the maximum amount of light into the property, I added two large skylights to the kitchen, and double doors that opened up onto an internal courtyard in the new third bedroom.

Looking to improve your home?

Select an option below to get a quick quote for our services

Ground

Ground

First

First

Loft

Loft

Basement

Basement

Two storey

Two Storey

Garden

Garden

We are proud to employ architects registered with the Architects Registration Board and were awarded the mark for The Mayor's Good Work Standard for fair pay & conditions, wellbeing, skills, progression, diversity and recruitment.

Phone: +44203 868 9453 | Email: advice@resi.co.uk

Resi Design Ltd. trading as 'Resi' | Company No: 10471125