Calendar delay

...It’s been a really busy time for us. To make sure that we’re able to provide the best possible experience, there is currently a delay of 3-4 weeks to start a project. We are still providing free project advice.

Ground Floor - Wraparound Extension

Design case study header

Ground Floor - Wraparound Extension

Location marker

Location

Woodhouse

Planning icon

Local authority

Barnet

Estimated cost

Estimated project cost

£55,000

*Costs will vary depending on your choice of contractor and your location. Always get multiple quotes to ensure competitive pricing. This estimate does not include internal finish such as furniture and flooring.

Quotation marks

Meet Alberto, the Lead Designer

Alberto ochoa

Architectural Design

Alberto Ochoa

"Our client was looking to create a new space that would be intended for a kitchen and dining area. They wanted the extension to be as bright as possible as the existing property could be quite dark. Due to their budget, they were not looking to remove any walls. "

Project details

This Victorian home benefited from an extension out to the rear, in order to create a layout that would mean a better flow from one room to the next. This project was carried out under full planning permission, which was granted on 10th July 2018.

Solution

The rear extension was used to accommodate a dining room, and kitchen. This was fitted with an aluminium skylight, in order to let in natural light, and powder coated aluminium french doors looking out towards the garden. Because of the space that was freed up by replacing the kitchen, the current kitchen was converted into another bedroom - turning this property from a two bedroom, to a three.

Architectural drawings   rev b   elevations
Architectural drawings   rev b   ground floor and roof plans

Solution

The rear extension was used to accommodate a dining room, and kitchen. This was fitted with an aluminium skylight, in order to let in natural light, and powder coated aluminium french doors looking out towards the garden. Because of the space that was freed up by replacing the kitchen, the current kitchen was converted into another bedroom - turning this property from a two bedroom, to a three.

Looking to improve your home?

Select an option below to get a quick quote for our services

Ground

Ground

First

First

Loft

Loft

Basement

Basement

Two storey

Two Storey

Garden

Garden

We are proud to employ architects registered with the Architects Registration Board and were awarded the mark for The Mayor's Good Work Standard for fair pay & conditions, wellbeing, skills, progression, diversity and recruitment.

Phone: +44203 868 9453 | Email: advice@resi.co.uk

Resi Design Ltd. trading as 'Resi' | Company No: 10471125